IMF-chefen vill använda ”krisen” för att påskynda klimatomställningen

KLIMAT Det är Kristalina Georgieva, tidigare vd för Världsbanken och idag chef för Internationella valutafonden, som nu ser en möjlighet med den kraftiga ekonomiska nedgången i världen, inte minst i Europa efter den katastrofala covidhanteringen och proxykriget i Ukraina.

Sergey Lavrovs varning: Ett förenat Väst är nu i krig med Ryssland

KRIG Moskvas högsta diplomat säger att det “kollektiva väst”, lett av USA, redan är i krig med Ryssland. Den ryske utrikesministern Sergey Lavrov uppger att upp till “hundratals” amerikanska militärer finns stationerade i Ukraina och att amerikanska soldater…

Reproduktionsepidemiologisk expert: Hälften av alla män kommer att ha noll spermier år 2050

VETENSKAP En av världens ledande experter på miljö- och reproduktionsepidemiologi har förutspått att de flesta män i världen år 2050 i stort sett inte kommer att ha några livskraftiga spermier för reproduktion.

Övningen “Catastrophic Contagion” avhandlar nästa möjliga pandemi

PANDEMI Johns Hopkins Center for Health Security i samarbete med WHO och Bill and Melinda Gates Foundation genomförde den 23 oktober 2022 pandemiövningen Catastrophic Contagion, vid Grand Challenges årsmöte i Bryssel.

USA:s nya kärnvapenbombare kan operera i Sverige – Tillverkaren ägs av Vanguard Group

KRIG USA har presenterat sitt nya bombflygplan B-21 Raider. Amerikanerna vill inte gå ut med hur mycket dessa plan kostar men de är väldigt tydliga med att planen kommer bära kärnvapen, enligt amerikanska tidningar.

Ryssland accepterar inte ett pristak på sin oljeförsäljning

VÄRLDEN Ryssland har valt att inte acceptera pristaket som västvärlden fastställt beträffande landets försäljning av olja till väst. Ryssland har därmed som avsikt att inte exportera olja…

France 24: Macron ser hot från USA, Kina, Ryssland och rymdskurkar

VÄRLDEN Emmanuel Macron besökte USA och talade med båda de politiska partierna på onsdagen. Macron sa att de nya amerikanska subventionerna retar upp de europeiska ledare, enligt uppgifter från en deltagare på ett slutet möte, skriver France 24.

Ryssland slutar säljas gas och olja till väst vid pristak

GEOPOLITK Ryssland kommer inte att sälja någon olja eller gas till länder som stöttar förslaget om ett pristak på rysk olja eller gas. Detta gick Kremlin ut med redan i torsdags, skriver Reuters.

Elon Musk tillkännager amnesti för alla spärrade konton med två villkor

VÄRLDEN ”Folket har talat”, förklarade Musk ett dygn senare på torsdagen. Amnestin börjar nästa vecka. Vox Populi, Vox Dei.

Mayday – Mänskligheten är hotad och måste räddas

OPINION En global oligarki försöker upprätta en teknokratisk diktatur – totalitarianism. Agendan synes ha tre huvudmål:

G20-länderna överens om att reglera människors frihet baserat på hur “virussmutsiga” de är

OPINION G20-toppmötet på Bali som nyligen avslutades presenterade inrättandet av en global pandemifond för “hälsoskydd”. Världsledarna har inte gett upp hoppet om att “boskapsmärka” planetens medborgare…

DeSantis: World Economic Forums ideer ”dör vid ankomst” här i Florida

VÄRLDEN Jag vill inte ha värderingar påtvingade oss från Davos. Utan platser som Destin och Dunedin, där jag växte upp, säger DeSantis.

Den ”första globala revolutionen” är nu på gång, säger ekonomiförfattaren Bob Moriarty

OPINION Hedgefondförvaltaren Paul Singer, chef för Elliott Management Corporation, varnade nyligen i de stora finansnyheterna för att en ”global samhällskollaps” snart är på väg. Och enligt finansförfattaren och expertanalytikern Bob Moriarty kommer denna händelse…

Ingen matbrist i världen – ändå finns matbrist

VÄRLDEN FN:s livsmedelsorgan FAO hävdar att världens samlade jordbruksproduktion räcker för 10 miljarder invånare. Vi är nu åtta miljarder. FAO hävdar vidare att världens samlade skördar sedan 1961 ökat med 219 procent…

Australiens högsta hälsovårdsledare varnar för en ny Covid-19 våg

PANDEMI Kerry Chant och hennes motsvarighet Brett Sutton från Victoria uppmanade i veckan människor att skaffa sig ett boostervaccin för att skydda sig mot en ny Covid-variant.

Centralbanker över hela världen köper guld i rekordfart

EKONOMI Centralbanker över hela världen ackumulerar guldreserver i en rekordfart som inte skådats på 55 år. Enligt World Gold Council (WGC) köpte centralbanker över hela världen rekordstora 399 ton guld under tredje kvartalet 2022

USA:s biolabsolyckor förblir orapporterade

VETENSKAP I USA:s biolaboratorier har hundratals olyckor försvunnit för allmänheten. The Intercept har fått ut över 5500 sidor med myndighetsdokument, inklusive 18 års rapporter om laboratorieincidenter

Björn Backengård: Därför bör Sverige inte gå med i NATO

OPINION. Regeringen lämnade 18 maj 2022 in ansökan till NATO om medlemskap, men därmed är inte saken avgjord. Vi hoppas att Turkiets nej till Sveriges NATO-ansökan kvarstår. Om inte, kommer någon gång en inbjudan från NATO och riksdagen ska ta ställning.

Läckta dokument avslöjar USA’s inflytande över censurering på sociala medier

MEDIA Läckta regeringsdokument avslöjar att amerikanska regeringstjänstemän har tillgång till en särskild portal genom vilken de direkt kan flagga Facebook- och Instagram inlägg och begära att de ska ”strypas eller undertryckas”

Ben Swann: Yttrandefrihet är svaret till att undvika kärnvapenkrig

KRIG När USA tycks fortsätta att marschera mot ett kärnvapenkrig med Ryssland är verkligheten den att vår förmåga att tala ut mot vår egen förstörelse är den mest grundläggande makt vi har.

Hongkong inför vaccinpass från 5 års ålder

PANDEMI Hongkong har nu infört krav på vaccinpass, även för barn mellan fem och 11 år. Tidigare har passen endast varit ett krav för ungdomar och vuxna, men nu har man alltså beslutat sig för att detta även bör gälla barn.

Rumble avvisar Frankrikes krav på att censurera ryskt innehåll

MEDIA Den franska presidenten Emmanuel Macrons administration kräver att alla videodelningsplattformar i sociala medier ska censurera ryskt innehåll, i linje med uttalanden från EU.

Nordkoreansk missil i sydkoreansk territorialvatten – Syd vill svara med missiler

VÄRLDEN Under morgonen, lokaltid, avfyrade Nordkorea missiler varav minst en av dessa, landade i Sydkoreanskt territorialvatten.

Timofei Bordachev: Västerländsk hegemoni nära slutet

POLITIK I 500 år har världen drivits från Europa eller USA. Det är på väg att förändras och ingen är säker på hur det nya kommer att se ut. Den mest dramatiska och unika aspekten av det aktuella läget i internationell politik…

EU förbjuder nya fossildrivna bilar till 2035

KLIMAT Försäljningen av nya diesel- och bensindrivna bilar ska förbjudas till år 2035. Detta beslutades sent igår kväll av EU-parlamentet och ministerrådet, uppger Ekot. EU-parlamentet och ministerrådet enades om att fasa ut dessa inom 30 år…

Ulf Sandmark: Stoppa kriget i Ukraina!

DEBATT Sverige måste stödja omedelbara fredsförhandlingar och stoppa vapenleveranserna innan eskaleringen leder till kärnvapenkrig!

Planerar Ukraina för en falsk-flagg ”dirty bomb” attack?

KRIG Moskva har sedan några veckor varnat för en attack med radiologiska vapen i Ukraina. Det skulle handla om ett ukrainskt “självmål” för syftet att dra in NATO i direkta strider mot Ryssland: en falsk-flagg attack…

Albertas premiärminister Danielle Smith misstror World Economic Forum och vill bryta banden

UTRIKES Danielle Smith sa att hon inte kommer att ha med World Economic Forum att göra förrän de slutar skryta om sin kontroll över politiker, skriver den kanadensiska kanalen CBC…

Madrid återbetalar 1,7 miljoner euro i olagliga lockdown-böter till invånare

PANDEMI I juli 2021 slogs fast att de lockdown-åtgärder som tillämpades under den spanska covidkrisen i Madrid var olagliga. En domstol ansåg att regeringens åtgärder inte var lagliga eftersom de inte hade ett parlamentariskt godkännande.

Ny studie uppger att Sars-CoV-2 högst troligen skapats i ett laboratorium

PANDEMI Viruset bakom sjukdomen Covid-19 har en genetisk struktur som är typisk för syntetiska virus, säger en tysk och två amerikanska forskare, bakom en ny studie. Viruset som orsakar Covid-19 skapades med största sannolikhet i ett laboratorium, är deras slutsats.

Albertas premiärminister ber om ursäkt till ovaccinerade medborgare, och överväger att släppa alla lockdown åtal

UTRIKES En reporter på Rebel News, Selene Galas, frågade nyligen den nya premiärministern i Alberta om hon skulle be om ursäkt till ovaccinerade människor som diskriminerats av regeringen. När Danielle Smith drev sin kampanj för att bli den nya premiärministern i Alberta

Ny farligare variant av coronaviruset skapad i laboratorium

PANDEMI Det har framkommit att ”New Boston Virus” har skapats i ett laboratorium i USA. Detta ska vara en ny farligare hybrid variant av det tidigare Covid-19 viruset, med en dödlighet på uppemot 80% hos de insjuknade mössen som blivit exponerade för viruset.

En global epidemi av cancer bland unga kan vara på väg

HÄLSA Det senaste halvåret har statistiken för överdödlighet i världen ökat lavinartat. Märkligt nog så har inte vanlig media valt att inte rapportera om detta eller lagt något fokus på siffrorna överskrider det normala jämfört med tidigare år.

Max Winter: Vilka är framtidens fria medieplattformar?

MEDIA Aldrig tidigare har vi sätt ett så stort behov på obegränsade digitala plattformar och ocensurerade sociala medier och mycket tyder på att det behovet bara kommer att öka framöver. Men vilka är egentligen morgondagens plattformar för riktig yttrandefrihet?

Ukraina drabbas av strömavbrott efter ryska luftangrepp

VÄRLDEN Ukrainska medborgare fick utstå flera strömavbrott, inklusive strömavbrott som infördes av nätmyndigheterna när kriget började på torsdagen för att möjliggöra reparation av infrastrukturen som förstördes av de ryska luftangrepp