IMF-chefen vill använda ”krisen” för att påskynda klimatomställningen

KLIMAT Det är Kristalina Georgieva, tidigare vd för Världsbanken och idag chef för Internationella valutafonden, som nu ser en möjlighet med den kraftiga ekonomiska nedgången i världen, inte minst i Europa efter den katastrofala covidhanteringen och proxykriget i Ukraina.

Tulsi Gabbard: Zelenskyj stänger av alla medier han inte kan kontrollera

MEDIA Den tidigare demokratiska presidentkandidaten Tulsi Gabbard reagerar negativt på Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs tal till kongressen om TV-showen Tucker Carlson Tonight.

Säkerhetsdata för nya COVID-19-injektioner är fortfarande flera år bort, visar FDA-dokument

VETENSKAP Uppgifter från kliniska prövningar för de nya injektionerna är fortfarande ofullständiga trots marknadsföringsslogans om ”säkra och effektiva” och ”lita på vetenskapen”. Dokument från den amerikanska…

CDC kan utredas för bedrägeri och spridandet av missinformation

PANDEMI En grupp med namnet Protect the Public’s Trust uppmanar generalinspektören vid det amerikanska hälsovårdsdepartementet (HHS) att utreda de amerikanska centren för sjukdomskontroll och förebyggande (CDC)…

Dr Peter McCullough: Läkarstyrelsen kan avsluta min karriär men de kan inte tysta mig

VACCIN Dr Peter McCullough, en kardiolog, epidemiolog och ledande expert på behandling av Covid-19, säger på Defender Podcast att American Board of Internal Medicine hotar att avlegitimera honom som läkare.

Den amerikanska administrationen säger nej till att skicka avancerade drönare till Ukraina

KRIG Washington kommer inte att skicka några drönare till Ukraina. Man är nämligen oroliga för att Grey Eagle MQ-1C drönaren kan orsaka större skada än nytta. Detta har beslutats av regeringen i USA, enligt the Wall Street Journal.

Hongkong inför vaccinpass från 5 års ålder

PANDEMI Hongkong har nu infört krav på vaccinpass, även för barn mellan fem och 11 år. Tidigare har passen endast varit ett krav för ungdomar och vuxna, men nu har man alltså beslutat sig för att detta även bör gälla barn.

EU kräver att Serbien stöder EU:s hållning mot Ryssland för medlemskap i unionen

EU Serbien tvingas nu välja mellan att samarbeta med Ryssland eller ett EU-medlemskap. Detta poängterar en representant för den tyska regeringen till nyhetsbyrån Reuters. Representanten menar att fortsatt samröre med Moskva kommer få ”konsekvenser”

Federal Reserve trippelhöjer styrräntan

EKONOMI Under kvällen så har det har det rapporterats från USA att Fed höjer styrräntan med 0,75 procentenheter. Vilket är de högsta nivåerna sedan 2008. De gör det i ett försök att få kontroll över inflationen som ökar i landet.

Enligt Ryssland – 2 500 Ukrainska soldater stupat på en vecka

KRIG Under blott en veckas tid, mellan den 17 och den 23 oktober ska den ukrainska armén ha genomlidit sin största förlust hittills i kriget mot Ryssland. Det rör sig om 2,500 man som stupat och stora delar utrustning som gått förlorat…

Barnsjukhus i Nordamerika ser en ökning av antalet luftvägssjukdomar efter pandemin

PANDEMI Barn vars immunsystem vart överbeskyddade i drygt två hela år på grund av ogrundade farhågor hos vuxna som lider av allvarlig hypokondri drabbas nu av förödande och potentiellt långvariga effekter.

Stor demonstration i Prag för att kräva att sanktionerna mot Ryssland ska upphöra

PROTEST Tiotusentals tjeckiska demonstranter har gått ut på gatorna i Prag, Tjeckiens huvudstad, för att kräva att sanktionerna mot Ryssland ska upphöra och att det ska föras direkta förhandlingar med Moskva om gasleveranser för att få slut på landets energikris.

Världens största ståltillverkare stänger fabriker i Tyskland på grund av en katastrofal energikris

ENERGI Världen står för närvarande inte inför vilken energikris som helst. Den här krisen är så massiv att den håller på att stänga ner stora industrier som stålindustrin, som utgör grunden för det industrialiserade samhället.

Planerar Ukraina för en falsk-flagg ”dirty bomb” attack?

KRIG Moskva har sedan några veckor varnat för en attack med radiologiska vapen i Ukraina. Det skulle handla om ett ukrainskt “självmål” för syftet att dra in NATO i direkta strider mot Ryssland: en falsk-flagg attack…

Ersättningar för covidvaccinskador kan 2023 nå över en halv miljard kr i Australien

SJUKVÅRD Epoch Times skriver att regeringen i Australien kan tvingas att under 2023 betala ut upp till 544 miljoner kr i ersättningar för vaccinskador, enligt ett färskt statligt budgetestimat.

Albertas premiärminister Danielle Smith misstror World Economic Forum och vill bryta banden

UTRIKES Danielle Smith sa att hon inte kommer att ha med World Economic Forum att göra förrän de slutar skryta om sin kontroll över politiker, skriver den kanadensiska kanalen CBC…

Elon Musk fullföljer köpet av Twitter – På fredag är affären i hamn

TEKNIK Teslagrundaren och mångmiljardären Elon Musk fullföljer köpet av den sociala mediejätten Twitter, skriver Bloomberg. Enligt källor till Bloomberg ska Musk efter samtal med sin Bankir ha sagt att affären…

Brexitförespråkaren Sunak blir idag Storbritanniens premiärminister

POLITIK Storbritanniens tidigare finansminister Rishi Sunak har nu blivit ny partiledare för Tory. Han kommer därmed att tillträde som landets premiärminister under dagen efter att Liz Truss håller sitt sista regeringssammanträde.

Många västländer försöker förbjuda kväve – och därmed kött

KLIMAT Under de senaste månaderna har Nederländerna varit omskrivet för att försöka eliminera kväve, som utgör cirka 78 procent av jordens atmosfär. Det visar sig att många andra västländer försöker göra samma sak.

Madrid återbetalar 1,7 miljoner euro i olagliga lockdown-böter till invånare

PANDEMI I juli 2021 slogs fast att de lockdown-åtgärder som tillämpades under den spanska covidkrisen i Madrid var olagliga. En domstol ansåg att regeringens åtgärder inte var lagliga eftersom de inte hade ett parlamentariskt godkännande.

Albertas premiärminister ber om ursäkt till ovaccinerade medborgare, och överväger att släppa alla lockdown åtal

UTRIKES En reporter på Rebel News, Selene Galas, frågade nyligen den nya premiärministern i Alberta om hon skulle be om ursäkt till ovaccinerade människor som diskriminerats av regeringen. När Danielle Smith drev sin kampanj för att bli den nya premiärministern i Alberta

TikTok-ägaren ByteDance hade för avsikt att spåra amerikanska medborgare, enligt Forbes

TEKNIK En ny rapport i Forbes hävdar att TikToks moderbolag i Kina, ByteDance, hade för avsikt att använda plattformen för att spåra enskilda individers positioner i USA. I publikationen konstaterades att uppgifterna skulle användas…

Farage vill besegra globalisterna efter Liz Truss avgång som premiärminister

UTRIKES. Efter bara 45 dagar avgick Liz Truss som Storbritanniens premiärminister och det konservativa Torypartiets ledare. Den förra Brexit-ledaren Nigel Farage kallar det för en ”globalistisk statskupp”. Och han vet redan nu vem som kommer ersätta Truss, säger han i ett nytt klipp.

Ukraina drabbas av strömavbrott efter ryska luftangrepp

VÄRLDEN Ukrainska medborgare fick utstå flera strömavbrott, inklusive strömavbrott som infördes av nätmyndigheterna när kriget började på torsdagen för att möjliggöra reparation av infrastrukturen som förstördes av de ryska luftangrepp

EU-parlamentariker kallar EU:s inköp av Covid-vaccin för ”historiens största bedrägeri”.

EU EU-parlamentariken Mislav Kolakusic meddelade på Twitter den 12 oktober att EU:s inköp av 4,5 miljarder ”obeprövade” vaccindoser mot covid-19 är liktydigt med ”den största korruptionsskandalen i mänsklighetens historia”.

EU-politikern kräver Ursula von der Leyens omedelbara avgång

EU Det är den rumänske EU-parlamentarikern Cristian Terhes som nu kräver att EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyens omedelbara avgång.

Ovaccinerade volontärer från SES förbjuds att hjälpa översvämningsoffer

UTRIKES I Australien nekades översvämningsoffer hjälp eftersom ovaccinerade volontärer från SES inte kunde hjälpa dem. Volontärer från SES måste ha fått minst två doser av ett Covid-vaccin innan de kan hjälpa översvämningsoffren.

Enorma satsningar med skattepengar i Västs krig mot Ryssland

KRIG Allt fler drar slutsatsen att om flera nationer kombinerar sin militära makt för att besegra en gemensam fiende börjar definitionen på begreppet världskrig uppfyllas.

Vita huset arbetar med ett solblockerande system

KLIMAT Vita husets kontor för vetenskap och teknikpolitik har lanserat en femårig forskningsplan som syftar till att utveckla metoder för att reflektera solljuset tillbaka till rymden för att kyla planeten

Demonstranter samlas för att fördöma World Health Organisation

DEMONSTRATION Demonstranter har samlats inför The World Health Summit 2022 för att ifrågasätta de globala hälsobyråkraternas förmågor efter de misslyckade bemötandet av coronaviruset

Peter Imanuelsen: Domstol i Norge fastställer att covid gränskontrollerna var olagliga efter 6 månader

PANDEMI Som du kanske vet om du har följt mig under de senaste åren har Norge haft relativt få restriktioner för coivd-19 jämfört med de flesta andra länder.

Rysk stor-offensiv förväntas i Ukraina innan jul

KRIG Ryssland har tagit kontrollen över den ryskspråkiga delen av östra Ukraina och nu tror militära experter att Moskva förbereder en stor offensiv i Ukraina för att slutgiltigt störta Zelensky.

Europeiska åklagarmyndigheten utreder EU: förvärv av covid-19-vacciner

UTRIKES Den europeiska åklagarmyndigheten (EPPO) bekräftar att den har en pågående utredning om förvärvet av covid-19-vacciner i EU. Det skriver de i ett pressmeddelande på sin webbsida den 14 oktober 2022.

Väst driver på Ryssland att slå ut Europas energi- och kommunikationssystem

POLITIK Ekonomen Martin Armstrong fick frågan: “Det är uppenbart att Zelensky inte har en hjärna och kontrolleras av yttre krafter. Är det Schwab eller är han bara en front också?”.

Alex Jones döms till att betala miljardbelopp

MEDIA Infowars-profilen Alex Jones tvingas betala nästan en miljard dollar i skadestånd till familjemedlemmar till de offer som dog i skolskjutningen i Sandy Hook 2012.

Covid-19 vaccinen testades aldrig för att förhindra smittspridning

VETENSKAP I en utfrågning om covid-19 vaccinet erkänner en ledande Pfizer-chef, Janine Small, att mRNA-vaccinen aldrig testades för att förhindra smittspridning innan lansering.

Google accepterar Bitcoin och andra kryptovalutor för molntjänster

EKONOMI Google kommer att börja acceptera Bitcoin- och kryptovalutabetalningar för sina molntjänster i ett samarbete med den amerikanska krypto handels plattformen Coinbase.

Macron lovade att göra livet svårt för ovaccinerade, är inte vaccinerad själv

PANDEMI Macron tog inte vaccinet, hävdar politikern Jean Lasalle. Uttalandet har nu väckt ilska hos miljontals franska medborgare som i princip tvingades att ta covidvaccinerna …

Dr. Robert Malone: Vi befinner oss i krig mot globalisterna

VÄRLDEN Det menar den amerikanske läkaren Robert Malone, som de senaste åren blivit världsberömd för sin kritik mot mRNA-injektionerna och globalismen.

Ukraina attackerade Krimbron, Ryssland svarar med attack

VÄRLDEN Rysslands federala säkerhetstjänst (FSB) har identifierat de misstänkta bakom den dödliga explosionen på Krimbron i lördags. Ukraina låg bakom terrorattacken, meddelar Kreml. Idag måndag slog en missil ned intill Ukrainas underrättelsetjänst i Kiev.

Centralbanker i Israel, Norge och Sverige samarbetar för att utforska ”Retail CBDC”

EKONOMI Centralbankerna i Israel, Norge och Sverige har slagit sig ihop med Bank for International Settlements (BIS) för att utforska hur centralbankernas digitala valutor (CBDC

Australiens nya lagförslag öppnar dörren för tvångsvaccinationer

UTRIKES Västra Australien har antagit ett lagförslag som ger Covid-19 tjänstemän i landet tillstånd att avlägsna människor från sina hem och vaccinera dem mot deras …

Kina började lagra skyddsutrustning månader innan Covid-19

UTRIKES Kina började lagra skyddsutrustning månader innan Covid-19. Kina började också köpa upp globala aktier för skyddsutrustning i Europa, Australien och USA ungefär samtidigt, säger …

Massarresteringar i Moskva av det Rysska elitgardet

VÄRLDEN Under dagen så har det ägt rum massarresteringar i Rysslands huvudstad Moskva. Dzerzhinsky operational division – the ”elite” of the Russian Guard gick in …

Elon Musks Starlink-satelliter fungerar dåligt i kriget mot Ryssland

TEKNIK Elon Musk deltar i kriget mot Ryssland med sina Starlink-satelliter, men de fungerar dåligt enligt artikeln: “Ukrainian forces report Starlink outages during push against Russia” i …

Telegrams VD varnar för övervakning via WhatsApp

TEKNIK WhatsApp övervakar allt användarna gör på mobiltelefonen enligt vd:n för konkurrerande Telegram Den mobila meddelandetjänsten är ett övervakningsverktyg och kommer aldrig att vara säker för …

Amerikansk tankesmedja: Världen har aldrig varit närmare kärnvapenkrig än i dag

Bulletin of the Atomic Scientists (BAS) är en tidskrift som grundades av Albert Einstein och forskare från Universitet i Chicago, 1945. Bland grundarna återfanns …

Zelenskyj vill att Nato anfaller Ryssland i förebyggande syfte

UTRIKES Nato behöver attackera Ryssland – som en ”förebyggande” insats. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj säger detta på sin videoblogg som presidenten lagt upp på sin …

Storbritannien kan möta tre timmars planerade strömavbrott i vinter, varnar National Grid

VÄRLDEN Storbritannien kan möta tre timmars planerade strömavbrott för både hem och företag i vinter om de inte kan importera el från Europa och får …

Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern vill begränsa yttrandefriheten

VÄRLDEN Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern säger till FN att det måste finnas ett internationellt organ som kontrollerar tal. Hon använde krig och klimatförändringar som …

Max Winter: Vi kan lära oss mycket av revolutionen i Iran

DEBATT Vi ser en begynnande revolution i Iran som redan fått stor effekt i landet. Den unga flickan Mahsa Aminis död blev gnistan som tände …

Bangladesh: Strömavbrott lämnar 130 miljoner människor utan ström

UTRIKES Stora delar av Bangladesh lämnades utan elektricitet på tisdagen efter ett nätavbrott, sade en regeringstjänsteman och tillade att myndigheterna arbetade för att gradvis återställa …

Bill Gates donerar 1,27 miljarder dollar till agenda 2030

UTRIKES Bill och Melinda Gates Foundation tillkännagav ett åtagande på 1,27 miljarder dollar för att främja ”Global Goals”, som är de 17 mål som beskrivs …

EU föreslår nödbefogenheter som väcker oro bland företag

UTRIKES Enligt utkast till lagstiftning som skulle ge Bryssel nödbefogenheter att ta itu med framtida kriser i försörjningskedjan, skulle Europa-baserade företag kunna tvingas prioritera produktion …

Elon Musk förväntas köpa Twitter för 44 miljarder dollar

UTRIKES Twitters aktie har handels stoppats under kvällen på grund av att tidningen Bloomberg annonserat att tech miljardären Elon Musk återigen visat intresse att köpa …

Ryssland tillåter internationell handel med Bitcoin och kryptovalutor

EKONOMI Idag avsöjade nättidningen Bitcoin Magazine att Ryssland kommer att tillåta sina industrier att handla internationellt med Bitcoin och kryptovalutor. ”Ryska federationens finansministerium planerar att låta …