Tulsi Gabbard: Zelenskyj stänger av alla medier han inte kan kontrollera

MEDIA Den tidigare demokratiska presidentkandidaten Tulsi Gabbard reagerar negativt på Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs tal till kongressen om TV-showen Tucker Carlson Tonight.

Turkiet om Sverige: Inte realistiska

EU Svenska Morgonbladet har tidigare rapporterat om hur Högsta domstolen stoppat utvisningen av en turkisk flykting. Motivet är att personen i fråga riskerar politisk förföljelse i hemlandet. Den stoppade utvisningen av journalisten Bülent Kenes sätter nu käppar i hjulet för Sveriges relation med Turkiet.

Globalisternas nya måltavla: Tysklands bönder

POLITIK Regeringen i Nederländerna har nyligen bestämt sig för att köpa och stänga ner 3000 jordbruk i landet. Det påstås att bönderna släpper ut för mycket kväve, vilket strider mot EU:s regler. Regeringen kommer tvångsköpa marken om bönderna inte säljer frivilligt.

Elon Musk bekräftar att Twitter har ”blandat sig i” politiska val

POLITIK Elon Musk gör nu ytterligare ett blickfångande uttalande om hur Twitter drevs innan han köpte plattformen. Han skriver rakt ut att Twitter blandade sig i politiska val.

Elskatten höjs med 9 procent vid årsskiftet – regeringen kritiseras – svikna vallöften

POLITIK Trots löften under valrörelsen ifrån regeringspartierna om sänkta skatter och lägre elpris bryts nu ännu ett vallöfte när elskatten höjs med hela 9 procent i takt med inflationen.

Ryssland slutar säljas gas och olja till väst vid pristak

GEOPOLITK Ryssland kommer inte att sälja någon olja eller gas till länder som stöttar förslaget om ett pristak på rysk olja eller gas. Detta gick Kremlin ut med redan i torsdags, skriver Reuters.

DeSantis: World Economic Forums ideer ”dör vid ankomst” här i Florida

VÄRLDEN Jag vill inte ha värderingar påtvingade oss från Davos. Utan platser som Destin och Dunedin, där jag växte upp, säger DeSantis.

Den ”första globala revolutionen” är nu på gång, säger ekonomiförfattaren Bob Moriarty

OPINION Hedgefondförvaltaren Paul Singer, chef för Elliott Management Corporation, varnade nyligen i de stora finansnyheterna för att en ”global samhällskollaps” snart är på väg. Och enligt finansförfattaren och expertanalytikern Bob Moriarty kommer denna händelse…

Riksdagen röstade ja till spionlag som kan sätta undersökande journalister i fängelse

POLITIK Riksdagen röstade idag ja till den grundlagsändring som innebär att utlandsspioneri kriminaliseras och den införs som tryck- och yttrandefrihetsbrott.

Ingen matbrist i världen – ändå finns matbrist

VÄRLDEN FN:s livsmedelsorgan FAO hävdar att världens samlade jordbruksproduktion räcker för 10 miljarder invånare. Vi är nu åtta miljarder. FAO hävdar vidare att världens samlade skördar sedan 1961 ökat med 219 procent…

Den amerikanska administrationen säger nej till att skicka avancerade drönare till Ukraina

KRIG Washington kommer inte att skicka några drönare till Ukraina. Man är nämligen oroliga för att Grey Eagle MQ-1C drönaren kan orsaka större skada än nytta. Detta har beslutats av regeringen i USA, enligt the Wall Street Journal.

Partiet: Avbryt samarbetet med World Economic Forum

POLITIK Det flamländska partiet Vlaams Belang riktar nu ett krav mot Flanderns regering att omedelbart omedelbart avsluta sitt medlemskap i maktnätverket World Economic Forum.

Regeringens budget är återhållsam – inga inkomstskattesänkningar

EKONOMI Regeringen lägger idag fram sin nya budget för 2023 och trots att man valt att lägga krut på både stöd till hushåll och företag samt välfärd är det inte en positiv bild som målas upp. Finansminister Elisabeth Svantesson

CDC ersätter ”gravida kvinnor” med ”gravida personer” i råd om influensavaccin

UTRIKES Termerna ”kvinnor” och ”kvinna” har i tysthet strukits från CDC:s vägledning om influensavaccin under graviditet. DailyMail.com fann att alla könsspecifika termer – inklusive ”hon”, ”hennes” och ”mor” – raderades från CDC:s webbsida

Dan Zündel: Höger och vänster-två vingar på samma fågel

DEBATT. Den så kallade höger-och vänsterskalan med rötterna i den franska nationalförsamlingen från revolutionsåret 1789 har betecknat den huvudsakliga ideologiska …

EU kräver att Serbien stöder EU:s hållning mot Ryssland för medlemskap i unionen

EU Serbien tvingas nu välja mellan att samarbeta med Ryssland eller ett EU-medlemskap. Detta poängterar en representant för den tyska regeringen till nyhetsbyrån Reuters. Representanten menar att fortsatt samröre med Moskva kommer få ”konsekvenser”

Rumble avvisar Frankrikes krav på att censurera ryskt innehåll

MEDIA Den franska presidenten Emmanuel Macrons administration kräver att alla videodelningsplattformar i sociala medier ska censurera ryskt innehåll, i linje med uttalanden från EU.

Stor demonstration i Prag för att kräva att sanktionerna mot Ryssland ska upphöra

PROTEST Tiotusentals tjeckiska demonstranter har gått ut på gatorna i Prag, Tjeckiens huvudstad, för att kräva att sanktionerna mot Ryssland ska upphöra och att det ska föras direkta förhandlingar med Moskva om gasleveranser för att få slut på landets energikris.

Timofei Bordachev: Västerländsk hegemoni nära slutet

POLITIK I 500 år har världen drivits från Europa eller USA. Det är på väg att förändras och ingen är säker på hur det nya kommer att se ut. Den mest dramatiska och unika aspekten av det aktuella läget i internationell politik…

Ulf Sandmark: Stoppa kriget i Ukraina!

DEBATT Sverige måste stödja omedelbara fredsförhandlingar och stoppa vapenleveranserna innan eskaleringen leder till kärnvapenkrig!

Planerar Ukraina för en falsk-flagg ”dirty bomb” attack?

KRIG Moskva har sedan några veckor varnat för en attack med radiologiska vapen i Ukraina. Det skulle handla om ett ukrainskt “självmål” för syftet att dra in NATO i direkta strider mot Ryssland: en falsk-flagg attack…

Albertas premiärminister Danielle Smith misstror World Economic Forum och vill bryta banden

UTRIKES Danielle Smith sa att hon inte kommer att ha med World Economic Forum att göra förrän de slutar skryta om sin kontroll över politiker, skriver den kanadensiska kanalen CBC…

Brexitförespråkaren Sunak blir idag Storbritanniens premiärminister

POLITIK Storbritanniens tidigare finansminister Rishi Sunak har nu blivit ny partiledare för Tory. Han kommer därmed att tillträde som landets premiärminister under dagen efter att Liz Truss håller sitt sista regeringssammanträde.

Många västländer försöker förbjuda kväve – och därmed kött

KLIMAT Under de senaste månaderna har Nederländerna varit omskrivet för att försöka eliminera kväve, som utgör cirka 78 procent av jordens atmosfär. Det visar sig att många andra västländer försöker göra samma sak.

Albertas premiärminister ber om ursäkt till ovaccinerade medborgare, och överväger att släppa alla lockdown åtal

UTRIKES En reporter på Rebel News, Selene Galas, frågade nyligen den nya premiärministern i Alberta om hon skulle be om ursäkt till ovaccinerade människor som diskriminerats av regeringen. När Danielle Smith drev sin kampanj för att bli den nya premiärministern i Alberta

Farage vill besegra globalisterna efter Liz Truss avgång som premiärminister

UTRIKES. Efter bara 45 dagar avgick Liz Truss som Storbritanniens premiärminister och det konservativa Torypartiets ledare. Den förra Brexit-ledaren Nigel Farage kallar det för en ”globalistisk statskupp”. Och han vet redan nu vem som kommer ersätta Truss, säger han i ett nytt klipp.

EU-parlamentariker kallar EU:s inköp av Covid-vaccin för ”historiens största bedrägeri”.

EU EU-parlamentariken Mislav Kolakusic meddelade på Twitter den 12 oktober att EU:s inköp av 4,5 miljarder ”obeprövade” vaccindoser mot covid-19 är liktydigt med ”den största korruptionsskandalen i mänsklighetens historia”.

Elprisstödet kommer inte den 1 november, regeringen hinner inte med

INRIKES Svenska hushåll och företag får vänta på det högkostnadsskydd mot elpriser som Ulf Kristersson och de blågula stödpartierna utlovade under valrörelsen.

EU ska införa ett biometriskt kontrollsystem för att samla in data

EU Bryssel håller på att införa ett invasivt nytt gränssystem som kommer att orsaka enorma förseningar och ytterligare undergräva vår frihet.

Max Winter: Tankar om demokrati efter valet

OPINION Valrörelsen är nu över och Svenska Morgonbladet kontaktar frihetsrörelsens grundare och demokratiaktivisten Max Winter. Vi vill veta mer om hur hans tankar går kring den fortsatta kampen för demokratin går.

Peter Imanuelsen: Domstol i Norge fastställer att covid gränskontrollerna var olagliga efter 6 månader

PANDEMI Som du kanske vet om du har följt mig under de senaste åren har Norge haft relativt få restriktioner för coivd-19 jämfört med de flesta andra länder.

Nigel Farage: Bitcoin är den ultimata ekonomiska friheten

EKONOMI Bitcoin är den ultimata friheten, sägen förre EU-parlamentarikern Nigel Farage. Den tidigare ledamoten av Europaparlamentet drog paralleller mellan att leda ett ”politiskt uppror” med Brexit och oppositionen Bitcoin upplever idag.

Väst driver på Ryssland att slå ut Europas energi- och kommunikationssystem

POLITIK Ekonomen Martin Armstrong fick frågan: “Det är uppenbart att Zelensky inte har en hjärna och kontrolleras av yttre krafter. Är det Schwab eller är han bara en front också?”.

Vladimir Putins stridsrop mot den globala ”Djupa staten”

VÄRDLEN. Ryssland trappar upp retoriken, beskriver Ukrainakriget som en konflikt mellan folksuveränitet och globalistiskt förtryck.

Regeringen kallar till ett extrainsatt krismöte

INRIKES Regeringen kallar in krishanterings rådet till ett extrainsatt möte med anledning av situationen i omvärlden.

Macron lovade att göra livet svårt för ovaccinerade, är inte vaccinerad själv

PANDEMI Macron tog inte vaccinet, hävdar politikern Jean Lasalle. Uttalandet har nu väckt ilska hos miljontals franska medborgare som i princip tvingades att ta covidvaccinerna …

Zelenskyj vill att Nato anfaller Ryssland i förebyggande syfte

UTRIKES Nato behöver attackera Ryssland – som en ”förebyggande” insats. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj säger detta på sin videoblogg som presidenten lagt upp på sin …

Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern vill begränsa yttrandefriheten

VÄRLDEN Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern säger till FN att det måste finnas ett internationellt organ som kontrollerar tal. Hon använde krig och klimatförändringar som …

Max Winter: Vi kan lära oss mycket av revolutionen i Iran

DEBATT Vi ser en begynnande revolution i Iran som redan fått stor effekt i landet. Den unga flickan Mahsa Aminis död blev gnistan som tände …

Bill Gates donerar 1,27 miljarder dollar till agenda 2030

UTRIKES Bill och Melinda Gates Foundation tillkännagav ett åtagande på 1,27 miljarder dollar för att främja ”Global Goals”, som är de 17 mål som beskrivs …

EU föreslår nödbefogenheter som väcker oro bland företag

UTRIKES Enligt utkast till lagstiftning som skulle ge Bryssel nödbefogenheter att ta itu med framtida kriser i försörjningskedjan, skulle Europa-baserade företag kunna tvingas prioritera produktion …

Energiuppropet – nytt initiativ av ledargestalter inom rörelsen

Energiuppropet är ett nytt initiativ skapat av rörelsens ledargestalter Natalie Jonsson & Max Winter, för att möta denna utveckling mot …