Sergey Lavrovs varning: Ett förenat Väst är nu i krig med Ryssland

KRIG Moskvas högsta diplomat säger att det “kollektiva väst”, lett av USA, redan är i krig med Ryssland. Den ryske utrikesministern Sergey Lavrov uppger att upp till “hundratals” amerikanska militärer finns stationerade i Ukraina och att amerikanska soldater…

USA:s nya kärnvapenbombare kan operera i Sverige – Tillverkaren ägs av Vanguard Group

KRIG USA har presenterat sitt nya bombflygplan B-21 Raider. Amerikanerna vill inte gå ut med hur mycket dessa plan kostar men de är väldigt tydliga med att planen kommer bära kärnvapen, enligt amerikanska tidningar.

Den amerikanska administrationen säger nej till att skicka avancerade drönare till Ukraina

KRIG Washington kommer inte att skicka några drönare till Ukraina. Man är nämligen oroliga för att Grey Eagle MQ-1C drönaren kan orsaka större skada än nytta. Detta har beslutats av regeringen i USA, enligt the Wall Street Journal.

Björn Backengård: Därför bör Sverige inte gå med i NATO

OPINION. Regeringen lämnade 18 maj 2022 in ansökan till NATO om medlemskap, men därmed är inte saken avgjord. Vi hoppas att Turkiets nej till Sveriges NATO-ansökan kvarstår. Om inte, kommer någon gång en inbjudan från NATO och riksdagen ska ta ställning.

Ben Swann: Yttrandefrihet är svaret till att undvika kärnvapenkrig

KRIG När USA tycks fortsätta att marschera mot ett kärnvapenkrig med Ryssland är verkligheten den att vår förmåga att tala ut mot vår egen förstörelse är den mest grundläggande makt vi har.

Nordkoreansk missil i sydkoreansk territorialvatten – Syd vill svara med missiler

VÄRLDEN Under morgonen, lokaltid, avfyrade Nordkorea missiler varav minst en av dessa, landade i Sydkoreanskt territorialvatten.

Enligt Ryssland – 2 500 Ukrainska soldater stupat på en vecka

KRIG Under blott en veckas tid, mellan den 17 och den 23 oktober ska den ukrainska armén ha genomlidit sin största förlust hittills i kriget mot Ryssland. Det rör sig om 2,500 man som stupat och stora delar utrustning som gått förlorat…

Ukraine on fire – film av Oliver Stone

DOKUMENTÄR Oliver Stones film Ukraine on Fire visar Ukrainas komplexa historia. Ukraina ligger emellan Väst och Ryssland. Under århundraden har Ukraina varit centrum för krig mellan makter som försökt kontrollera dess rika land och få tillgång till Svarta havet.

Ulf Sandmark: Stoppa kriget i Ukraina!

DEBATT Sverige måste stödja omedelbara fredsförhandlingar och stoppa vapenleveranserna innan eskaleringen leder till kärnvapenkrig!

Planerar Ukraina för en falsk-flagg ”dirty bomb” attack?

KRIG Moskva har sedan några veckor varnat för en attack med radiologiska vapen i Ukraina. Det skulle handla om ett ukrainskt “självmål” för syftet att dra in NATO i direkta strider mot Ryssland: en falsk-flagg attack…

Ukraina drabbas av strömavbrott efter ryska luftangrepp

VÄRLDEN Ukrainska medborgare fick utstå flera strömavbrott, inklusive strömavbrott som infördes av nätmyndigheterna när kriget började på torsdagen för att möjliggöra reparation av infrastrukturen som förstördes av de ryska luftangrepp