Tulsi Gabbard: Zelenskyj stänger av alla medier han inte kan kontrollera

MEDIA Den tidigare demokratiska presidentkandidaten Tulsi Gabbard reagerar negativt på Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs tal till kongressen om TV-showen Tucker Carlson Tonight.

Turkiet om Sverige: Inte realistiska

EU Svenska Morgonbladet har tidigare rapporterat om hur Högsta domstolen stoppat utvisningen av en turkisk flykting. Motivet är att personen i fråga riskerar politisk förföljelse i hemlandet. Den stoppade utvisningen av journalisten Bülent Kenes sätter nu käppar i hjulet för Sveriges relation med Turkiet.

EU till Musk: Underskatta inte vår makt

EU EU-eliten upprepar nu sina hot mot Twitter och dess nya ägare. EU-kommissionen har redan varnat för att Twitter kan förbjudas i Europa, eller tvingas betala höga böter, om plattformen inte jagar efter så kallad desinformation.

EU kräver att Serbien stöder EU:s hållning mot Ryssland för medlemskap i unionen

EU Serbien tvingas nu välja mellan att samarbeta med Ryssland eller ett EU-medlemskap. Detta poängterar en representant för den tyska regeringen till nyhetsbyrån Reuters. Representanten menar att fortsatt samröre med Moskva kommer få ”konsekvenser”

Stor demonstration i Prag för att kräva att sanktionerna mot Ryssland ska upphöra

PROTEST Tiotusentals tjeckiska demonstranter har gått ut på gatorna i Prag, Tjeckiens huvudstad, för att kräva att sanktionerna mot Ryssland ska upphöra och att det ska föras direkta förhandlingar med Moskva om gasleveranser för att få slut på landets energikris.

EU förbjuder nya fossildrivna bilar till 2035

KLIMAT Försäljningen av nya diesel- och bensindrivna bilar ska förbjudas till år 2035. Detta beslutades sent igår kväll av EU-parlamentet och ministerrådet, uppger Ekot. EU-parlamentet och ministerrådet enades om att fasa ut dessa inom 30 år…

Farage vill besegra globalisterna efter Liz Truss avgång som premiärminister

UTRIKES. Efter bara 45 dagar avgick Liz Truss som Storbritanniens premiärminister och det konservativa Torypartiets ledare. Den förra Brexit-ledaren Nigel Farage kallar det för en ”globalistisk statskupp”. Och han vet redan nu vem som kommer ersätta Truss, säger han i ett nytt klipp.

EU vill vaccinera spädbarn mot corona

PANDEMI EU:s läkemedelsmyndighet EMA rekommenderar nu Pfizers och Modernas coronavaccin för små barn från sex månaders ålder. EU har som målsättning att låta Pfizers vaccin Comirnaty injiceras i 6 månader till 4 år gamla barn.

EU släpper ett lagförslag som skulle hindra Bitcoin industrin

EKONOMI Europeiska unionen är redo att släppa ett lagförslag som skulle hindra bitcoin mining-industrin samtidigt som man uppmuntrar användningen av proof-of-stake-baserade kryptovalutor.

EU-parlamentariker kallar EU:s inköp av Covid-vaccin för ”historiens största bedrägeri”.

EU EU-parlamentariken Mislav Kolakusic meddelade på Twitter den 12 oktober att EU:s inköp av 4,5 miljarder ”obeprövade” vaccindoser mot covid-19 är liktydigt med ”den största korruptionsskandalen i mänsklighetens historia”.

EU-politikern kräver Ursula von der Leyens omedelbara avgång

EU Det är den rumänske EU-parlamentarikern Cristian Terhes som nu kräver att EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyens omedelbara avgång.

EU ska införa ett biometriskt kontrollsystem för att samla in data

EU Bryssel håller på att införa ett invasivt nytt gränssystem som kommer att orsaka enorma förseningar och ytterligare undergräva vår frihet.

Europeiska åklagarmyndigheten utreder EU: förvärv av covid-19-vacciner

UTRIKES Den europeiska åklagarmyndigheten (EPPO) bekräftar att den har en pågående utredning om förvärvet av covid-19-vacciner i EU. Det skriver de i ett pressmeddelande på sin webbsida den 14 oktober 2022.

Nigel Farage: Bitcoin är den ultimata ekonomiska friheten

EKONOMI Bitcoin är den ultimata friheten, sägen förre EU-parlamentarikern Nigel Farage. Den tidigare ledamoten av Europaparlamentet drog paralleller mellan att leda ett ”politiskt uppror” med Brexit och oppositionen Bitcoin upplever idag.

EU föreslår nödbefogenheter som väcker oro bland företag

UTRIKES Enligt utkast till lagstiftning som skulle ge Bryssel nödbefogenheter att ta itu med framtida kriser i försörjningskedjan, skulle Europa-baserade företag kunna tvingas prioritera produktion …