Natalie Jonsson: Detta är framtidens media

Foto: Bennie Forss

Den nya generationens media är här.

Vi ser just nu en ny trend växa sig större i samhället. Information som avviker från det offentliga narrativet tystas ner. Människor som ifrågasätter etablissemanget stängs ner på sociala medier. Etablerad media bidrar till rädsla, polarisering och splittring hos folket. Denna utveckling leder oss mot ett samhälle där det fria ordet inte längre är lika självklar. Behovet av fri media har därför aldrig vart större. 

I över två år nu har jag varit censurerad på mina sociala kanaler, där mina inlägg göms undan, följare raderas, och möjligheten att omnämna eller skicka meddelanden till mig försvinner. Varför då, kan man undra? Jo – för att jag ifrågasatte etablissemanget. Något som ansågs vara nödvändigt för ett samhälle att växa förr i tiden, men som idag anses vara tabu.

Aldrig någonsin tidigare har de som censurerat information och bränt upp böcker stått på rätt sida av historien. Fortsätter vi i denna takt, så är vi på väg mot en framtid där yttrandefriheten som vi känner till idag är i det förgångna.

Vi behöver lyfta oss mot lösningarna

Det är därför dags att lyfta oss från att endast belysa problemen, till att skapa lösningarna för framtiden. I en tid där etablerad media blir alltmer kontrollerat av bakomliggande krafters egenintressen, behöver måste vi möta detta med en ny form av mediaplattform, utan censurering och begränsningar.

Freebite är här, som respons till denna utveckling. Det är upp till oss att förverkliga utvecklingen mot en fri framtid, och skapa förändring.

Därför har jag vart med och grundat Freebite, som kommer att verka som den nya generationens media. Freebite är en innovativ mediaplattform och nättidning som fungerar som en kärna och samlingspunkt för all fri media i Sverige. Vi kommer även att skapa eget material om de aktuella händelserna vi ser i världen. Utöver det har vi funktioner som ett stort diskussionsforum, ett eget inbyggt Community, en röstningsfunktion, projekthjälp, webbshop, eventportal och mycket mer. Vårt inbyggda sociala Community fyller funktionen av att fungera som den nya generationens sociala media, där människor kan knyta an och dela sina tankar i ett digitalt utrymme utan algoritmer som begränsar yttrandefriheten.

Vi är inte här för att nöja oss med det gamla. Vi är här för att skapa det nya.

Många har haft förhoppningen att alternativ media skulle möta denna efterfrågan. Men vi anser att de fastnat i samma fälla som etablerad media, med politiska inriktningar som gör att de snöar in sig och skapar polarisering snarare än enighet.

Det nya paradigmet behöver fria plattformar med expanderande nyheter som speglar verkligheten, och inte begränsas till narrativ som gynnar etablissemanget. Kritiskt tänkande och debatter behöver uppmuntras, där människan fritt kan dela sina åsikter. Vi behöver skapa utrymmen för gemenskap, öppna samtal och frihet… det är vad vi är här för.

Detta är framtidens media.

Varmt välkomna till Freebite,

Natalie Jonsson
Redaktör

 

 

 

 

 

Natalie Jonsson

Natalie Jonsson

Inloggningsdelen omfattas inte av utgivningsbeviset, var och en ansvarar själva för sina kommentarer

En Kommentar

  1. Det låter som en mäktig ambition.
    Jag önskar er all framgång att locka fram positiva och konstruktiva nyheter med förslag hur enskilda individer kan frigöra sin skaparglädje genom att bl a ändra sina invanda konsumtions-, kultur- och investerings-mönster. Det är mönster som sammantaget bidragit till den kulturmiljö vi lever med idag.
    Vi bär alla ett frö av ansvar med alla de val och icke-val vi har tagit fram tills nu!
    Ser fram emot hur vi enskilt och gemensamt kan skapa en ny framtidstro i frihet och en ansvarsfylld gemenskap.

Lämna ett svar

Mest lästa nyheterna

Mest lästa krönikorna​