MMA fightern Oliver Enkamp: Vi lever i en illusion

Bild: Unsplash och  fotograf Lucas Noonan (redigerad av Freebite)

Följande är en krönika av Oliver Enkamp.

Bild: bamse.se

”Jag tror bara vad jag vet” sa Skalman i Bamse-tidningarna jag läste som barn.

Och oavsett hur många visa och tänkvärda quotes som passerat under årens lopp så är det Skalmans som har fastnat…

För hur mycket vet vi egentligen om livet vi lever?

Inte mycket skulle jag vilja påstå.

Under de senaste åren har många människors världsbild vänts upp och ned. Den gamla goda tiden är förbi – och uttrycket att man vaknar upp till verkligheten har spridits. En verklighet som styrts av mörkare krafter sedan långt tillbaka. Ju mer information som kommer upp till ytan, desto mindre inser vi paradoxalt att vi vet om vårt samhälle – eller blivit programmerade att tro.

Ta exempelvis covid-vaccinen som sades vara så bra och säkra att folk köade för att få sin första dos. De som var skeptiska sades vara en samhällsfara och själviska för att de inte följde narrativet. Idag har hundratusentals fall rapporterats in av patienter vars ansikten förlamats, unga friska människor som fått plötsliga hjärtstopp, kvinnor vars menstruationer avstannat, män vars aggressiva cancer kommit tillbaka, och mycket mer… Alla efter att ha fyllt på sin andra eller tredje booster.

Tror du dessa fall bara hör till en liten procent av befolkningen?

Kolla då in dokumentären Safe  And Effective innan du skapar dig en uppfattning. På instagram kan du spana in @nataliejonssons story om vaccinskador.

I samband med detta drev så kallade ”demokratier” på extrema former av frihetsberövande – så som att låsa in människor i sina hem, förbjuda resor & besök hos närstående och att stänga ned restauranger & verksamheter – vilket blev en ekonomisk katastrof för många.

Inte för att tala om den censur som skedde online i inlägg som hade något med virus och en siffra mellan 18-20 att göra… Jag blev själv utsatt för detta när jag skrev ett inlägg om att vi måste prioritera vår frihet och inte ta den för given. Omedelbart fick jag se mina inlägg stämplade som ”opålitliga” med rejält antal minskade visningar som följd.

Dessa händelser blev uppvaknandet för många.

Det var startskottet som fick en bredare grupp människor att ifrågasätta makthavarna och deras bakomliggande agenda. När mer information kommit fram som kopplat ihop läkemedelsbolagen med beslutsfattande politiker och institutioner som W.H.O, kan vi se att det som skett senaste åren inte är av någon slump, utan verkar ha planerats sedan långt tillbaka…

Bild: Reddit.com

”Never let a good crisis go to waste” sa Winston Churchill, vilket ekades av World Economic Forums talesman Klaus Schwab när han förklarade att pandemin var ett exceptionellt tillfälle att bygga ett nytt samhälle. En teknokratiskt framtid där du inte äger någonting – utan hyr allt av staten. Där all makt ligger hos de största företagen, och du jobbar som en slav i deras system… Verkligheten börjar låta som en Hollywood-film!

Hade det bara varit en maktgalning som förespråkade dessa idéer hade vi inte brytt oss… Men när vi kan läsa att WEF samarbetar med FN, och medlemmarna består av 1000+ företag; där vi ser både Google, Facebook, Visa, Mastercard, PayPal, Bank of America, Microsoft, Ericsson, Blackrock, Coca-Cola company, Astra Zeneca, Johnson & Johnson m.fl. inblandade så för det tankarna till en dystopisk framtidsbild likt George Orwells roman ”1984” där allting övervakas av kameror, avlyssningsteknik och strikt digitaliserad kontroll av pass, pengar och identitet. Är det mot detta dom för oss nu?

Men det är ju ingenting nytt, kanske du tänker. Redan på Alexander den Stores tid försökte man kontrollera folket under en världsregering…

Så, vad mer pågår där ute? 

 Kanske du inte visste att vädret manipuleras av människan och har gjorts ända sedan 1904. Detta kan förstås användas till vår fördel, men även för att skapa katastrofer…

 Eller att din telefon spårar all din aktivitet och säljer till andra företag. Detta inkluderar saker du söker på, vilka ord du använder, bilder du gillar, och med stor sannolikhet avlyssnar den dig även när du inte använder den aktivt.

Vill du gå djupare…?

Vad sägs om att månlandningen med stor sannolikhet iscensattes av NASA – och deras förklaring till att vi inte varit tillbaka på över 50 år är att vi ”förstörde teknologin” som tog oss dit.

Att 9/11 med starka argument var ett insiderjobb, och World Trade Center sprängdes med explosioner inifrån byggnaden – och inte av flygplanen.

Eller kanske det märkligaste är att vi på senare tid blivit presenterade med fler och fler röster som säger att jorden är platt och inte rund! Och nej, detta säger man inte på skämt, utan med övertygelse om att vi blivit programmerade falsk information!

 Tror jag verkligen på det här?

Nej, men jag tror inte heller på motsatsen.

Vi kommer tillbaka till Skalmans citat – jag tror bara vad jag vet.

Att jag läste något i en historiebok på mellanstadiet, eller att min fysiklärare sa att jordklotet snurrar 1674,4 km/h i timmen gör det inte sant förrän jag kan verifiera detta genom mina egna experiment. Allt annat betyder bara att jag litat på att någon talat sanningen för mig… Och efter de senaste årens avslöjandet är det svårt att veta vem man kan lita på.

När man ställs inför en jobbig möjlighet är det ju betydligt enklare att bara skratta åt den som en konspirationsteori. Då behöver man inte sätta sig in i en tidskrävande utredning (med möjligheten att man levt i en lögn) och kan i stället gå tillbaka till att kolla på Netflix och gå till jobbet som vanligt på måndag…

Så hur förhåller vi oss till allt detta?

 Det viktiga är i min mening att ha ett öppet sinne för alla möjligheter, och att kunna släppa sitt ego när man inser att man haft fel om något. Att inte lita blint på vad nyheter eller tidningarna skriver – men inte heller svälja allt som sprids i sociala medier av vare sig kompisen eller influencern.

Den stora skillnaden mellan sanning & lögn är att lögnen hela tiden måste försvaras när den blir ifrågasatt… Sanningen kommer därför alltid fram till sist.

Slutligen är det viktigt att man kan fortsätta leva ett produktivt liv med skratt och glädje oavsett vad som pågår i omvärlden. Rädsla är nämligen det bästa sättet att kontrollera folk på, och motsatsen till rädsla är kärlek. I stället för att fastna i problem måste vi därför fokusera på lösningar. Att skapa den framtid och verklighet vi vill se framför oss. Det du fokuserar på det attraherar du. Mahatma Gandhi sa det bäst:

”Be the change you want to see in this world”.

Frid ✌️🤍

Skribent: Oliver Enkamp

Redaktionen

Redaktionen

Inloggningsdelen omfattas inte av utgivningsbeviset, var och en ansvarar själva för sina kommentarer

3 Kommentarer

Lämna ett svar

Mest lästa nyheterna

Mest lästa krönikorna​