Hur kunde svenskarna så enkelt ställa upp på NATO medlemskap?

Bild: Pixabay
OPINION. Hur kan mer än tvåhundra år av framgångsrik neutralitet i utrikespolitiken ha förvandlats till en kölapp för att få vara med i USA:s och NATO:s ständiga imperiekrig? Ett krig mot 90% av världens befolkning, och då speciellt mot alla som inte är blonda och blåögda.

Var vi inte antirasister till alldeles nyligen och emot ett NATO-inträde? Tror vi att vi blir hedersamerikaner för att vi står där med kölappen i hand? “Nej, men ni kan få slåss för våra imperiedrömmar så slipper vi. Kanonmat är alltid bra att ha, sen får vi se”, skulle Biden säga om han kunde få ur sig ett sant ord.

Sveriges regering, riksdag och massmedia begår ett monumentalt svek mot folkets och landets suveränitet och säkerhetsintressen och landsförrädare röner som bekant ingen respekt, inte ens från sina uppdragsgivare.

Att Ryssland skulle vara ett lika aggressivt imperium som USA stämmer helt enkelt inte, varken kulturellt, materiellt eller historiskt. Hur många ryska romaner har ni läst, hur många ryska filmer, popgrupper eller varumärken har ni sett, hört eller känner till?

Hur många amerikanska?

Kulturell, medial och ekonomisk USA-dominans är regional inte global

Faktum är att USA flyttade in i huvudet, hjärtat och magen på oss för längesen med Hollywood, jazzen, rocken, dollargrinen, skräpmaten, reklamen och den totala dominans över västerländska massmedia som CIA skaffat sig sedan andra världskriget.

Den dominansen såg ut att försvagas en del under början av interneteran, men ”våra” massmedia, västerns alla Washington-trumpeter, återvann med hjälp av pandemin sitt monopol på sanningen, varefter man raskt utsåg kommittéer som ska bestämma vad som är sant och vad som inte får vara det, nämligen allt som strider mot kapitalets intressen.

Nu har EU infört censur av internet. Försök läsa ryska RT.com eller Sputnik News eller kinesiska Global Times eller ens Times of India. I den globala södern och orienten ser man helt annorlunda på konflikten och det bör inte vi få veta.  Vi ska bara få höra och tro att ”hela världen” stöder USA och NATO.

Förmodligen stöder inte ens hälften av de 12% av världens befolkning som bor i USA, EU, Kanada, Australien och Nya Zeeland “Natostans” imperieplaner, trots rysshatet de har matats med sedan barnsben. Vem fan vill ha krig? Bara de som tror att de kan håva in på det och de har aldrig varit utsatta för krig.

EU har i stället för att föra en förnuftig, självständig, fredlig utrikespolitik hoppat på ett krigståg som totalt strider mot medlemsfolkens intressen och som efter 8 års folkmord mot de rysktalande i Donbass och 14.000 dödade civila inte kan skyllas på Putin.

Tåget går käpprätt åt helvete oavsett vems felet är, bara det får tuffa vidare. Varenda sanktion är ett skott i foten, för alla och till sist även för USA. Vi kommer att frysa i vinter om Biden och Bofors får som de vill och kriget fortsätter. Inom rimliga gränser då förstås får vi hoppas. Alltså Ukrainas, stackars människor.

Att hålla det ”inom rimliga gränser” verkar vara just vad Ryssland försöker göra genom att föra ett ”civiliserat” krig, soldater mot soldater i stället för ohyggliga massakrer på civilbefolkningen, vilket är en amerikansk specialitet som vi sett prov på otaliga gånger och glömt så snabbt vi har kunnat, från Dresden till Hiroshima, Korea, Vietnam, Irak, Afghanistan, Jugoslavien, Libyen, Syrien, Somalia, Jemen, Grenada, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Chile, Argentina, Brasilien och Colombia.

Har jag glömt något offer för USA:s och NATO:s ”kamp för att sprida demokratin”? Minst 15 amerikanska angreppskrig eller militärkupper mot andras länder på de senaste 75 åren. USA fällde fler bomber bara i Irak än de gjorde under hela andra världskriget och de använde DU-vapen som förgiftar mark och vatten för all framtid. Abu Ghraib, Guantanamo, Julian Assange, vidriga nidingsdåd i långa rader, år ut och år in. Tala om seriemördare.

Medan Ryssland däremot vill fredsförhandla med marionetten Zelensky.

Läs hela artikeln: https://newsvoice.se/2022/10/nato-propaganda/

Källa: Newsvoice (anonym skribent)

Redaktionen

Redaktionen

Inloggningsdelen omfattas inte av utgivningsbeviset, var och en ansvarar själva för sina kommentarer

En Kommentar

Lämna ett svar

Mest lästa nyheterna

Mest lästa krönikorna​