France 24: Macron ser hot från USA, Kina, Ryssland och rymdskurkar

Emmanuel Macron / Pressfoto: Europeiska Parlamentet

VÄRLDEN. Emmanuel Macron besökte USA och talade med båda de politiska partierna på onsdagen. Macron sa att de nya amerikanska subventionerna retar upp de europeiska ledare, enligt uppgifter från en deltagare på ett slutet möte, skriver France 24. Macron oroas även av Ryssland, Kina och rymdhot.

Han konfronterade president Joe Biden om subventionerna i Inflation Reduction Act (IRA). I ett möte med amerikanska lagstiftare på Library of Congress sa Macron att IRA är “superaggressiv” mot europeiska företag.

Europeiska ledare har klagat över att det amerikanska lagstiftningspaketet erbjuder massiva subventioner för USA-tillverkade produkter och samtidigt på ett orättvist sätt missgynnar icke-amerikanska företag. Paketet innebär ett allvarligt slag för ekonomierna i Europa i synnerhet som Europa påverkas negativt av kriget i Ukraina.

France 24 skriver att Macron tidigare besökte NASA:s högkvarter och ha sa då att ett samarbete mellan USA och Frankrike är viktigt för att stävja konflikter i rymden.

Ett amerikansk-franskt samarbete om rymden etablerades under ett möte i Paris 2022.

Läs mer på: France 24: Macron ser hot från USA, Kina, Ryssland och rymdskurkar – NewsVoice

Text: NewsVoice | Källa: “Macron slams US subsidies as ‘super aggressive’ towards French companies”, France 24 

 

Redaktionen

Redaktionen

Inloggningsdelen omfattas inte av utgivningsbeviset, var och en ansvarar själva för sina kommentarer

Lämna ett svar

Mest lästa nyheterna

Mest lästa krönikorna​