Elon Musk tillkännager amnesti för alla spärrade konton med två villkor

wikipedia
VÄRLDEN. ”Folket har talat”, förklarade Musk ett dygn senare på torsdagen. Amnestin börjar nästa vecka. Vox Populi, Vox Dei.

Elon Musk meddelade på Twitter att han tänker häva avstängningen av många Twitteranvändare i en allmän amnesti för dem som brutit mot sajtens regler – många av dem kan ha blivit avstängda från plattformen av falska eller politiska skäl.

Musk gjorde först en omröstning i onsdags där han frågade Twitteranvändarna: ”Ska Twitter erbjuda en allmän amnesti för avstängda konton, förutsatt att de inte har brutit mot lagen eller ägnat sig åt grov skräppost?”. Över 70 procent av de svarande röstade ”Ja”.

”Folket har talat”, förklarade Musk cirka 24 timmar senare på torsdagen. ”Amnestin börjar nästa vecka. Vox Populi, Vox Dei.”

Den latinska frasen betyder ”folkets röst är Guds röst”.

Användare som inte har utfört de mest flagranta överträdelserna på webbplatsen, som att bryta mot lagen genom att delta i hot om våld eller lägga ut sexuellt material om barn, kan räkna med att deras konton återinförs redan nästa vecka.

Musks löfte om amnesti gav upphov till en störtflod av artiklar i etablissemangets medier som förklarade att hans handlingar var ”skadliga”, med potential att äventyra marginaliserade grupper på Twitter.

I en artikel i Washington Post, författad av Taylor Lorenz, citerades ett flertal vänsterextrema aktivister, inklusive en som aktivt hotar med våld mot kritiker av så kallade ”könsbekräftande” förfaranden, för att uppmana Apple och Google att vidta åtgärder mot Elon Musk genom att ta bort Twitter från sina appbutiker.

Text och källa: Rebel News 

Redaktionen

Redaktionen

Inloggningsdelen omfattas inte av utgivningsbeviset, var och en ansvarar själva för sina kommentarer

Lämna ett svar

Mest lästa nyheterna

Mest lästa krönikorna​