Allvarliga fel i vaccinproduktion – Läkemedelsverket blundar


Epoch Times har tagit del av uppgifter som visar på att Läkemedelsverket godkände import av vacciner mot covid19 som saknat ett viktigt certifikat som garanterar vaccinets säkerhet. Pfizer vaccinet har tillverkats i anläggningar som inte var godkända enligt god tillverkningssed. Enligt uppgifter från Folkhälsomyndigheten har svenska medborgare vaccinerats med dessa. 

”För att få tillverka ett vaccin krävs att såväl produkten som tillverkaren har ett tillverkningstillstånd, och varje anläggning som ingår i tillverkningsprocessen ska ha ett så kallat GMP-certifikat (Good manufacturing practice). Certifikatet visar att tillverkningen skett enligt god tillverkningssed.” skriver Malin Nordstrand på Epoch Times.

Fortsättningsvis citeras Hedley Rees, senior konsolut och grundare av Pharma Flow Ltd.

”De här strikta reglerna är till för att skydda människor från biverkningar. Utan ett GMP-certifikat kan vaccinets innehåll och därmed säkerhet inte garanteras.” 

Enligt Läkemedelsverkets granskningsrapport och en rapport från Pfizer framgår att detta gäller 33 tillverkningsserier från Pfizer, med över 5,7 miljoner doser.

’Substansen i vaccinen tillverkades av Pfizer Biotechnology Vaccine Research & Development i Andover i USA och av Biontech Manufacturing i Mainz, Tyskland. Även tyska Rentschler Biopharma var delaktig i produktionen av substansen.”  skriver Epoch Times.

Läs mer på: Epoch Times | Allvarliga fel i vaccinproduktion – Läkemedelsverket blundar

Sammanfattning: Natalie Jonsson, Freebite Redaktionen

Redaktionen

Redaktionen

Inloggningsdelen omfattas inte av utgivningsbeviset, var och en ansvarar själva för sina kommentarer

Lämna ett svar

Mest lästa nyheterna

Mest lästa krönikorna​